Agermanats per la llengua


L’alumnat de primer d’ESO té aquest curs la sort de poder participar en un intercanvi amb estudiants catalans del nord que estudien en la nostra llengua. Ells i elles ens acompanyaran una setmana a final de març. Curiosament han triat el cap de setmana que se celebra la Trobada d'escoles en valencià, ja que volen conéixer i participar en la festa de la llengua.  Hi vindran aproximadament 40 alumnes acompanyats del seu professorat. Serà una magnífica experiència per conviure amb companys i companyes catalans que parlen la nostra llengua. S’allotjaran en les nostres cases i participaran dels nostres quefers diaris. Nosaltres els hi tornarem la visita a primers de maig.
Perquè coneixem una mica més Perpinyà adjuntem un poc d’ informació extreta de la wiquipèdia:
Perpinyà  és la capital del Rosselló i de la Catalunya Nord. Administrativament és un comú del departament francès dels Pirineus Orientals i del districte homònim. Històricament va ésser capital del comtat del Rosselló, del regne de Mallorca, i de la província del Rosselló.
La població, el 2009, era de 129.925 habitants a la ciutat en si. La mancomunitat de municipis de Perpinyà Mediterrani tenia una població total de més de 310.000 habitants (2011). L'àrea metropolitana tenia el 2009 gairebé 500 000 habitants, sent així i a la vegada, la segona àrea metropolitana de llengua catalana.
Des del centre  La Bressola, amb el qual compartirem experiència, ens han fet arribar un enllaç on podem saber un poc més sobre ells.
 Seguirem informant...
 
Redacció Pebrella

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Aprendre anglés amb cançons subtitulades

Relativitat vs. quàntica