EL MALTRACTAMENT ANIMAL



El passat divendres 13 de febrer, els alumnes de 2n. de PQPI Juan Soler, Àlex Penalba i Andrea Montaner, ens van oferir una xarrada, als grups de segon ESO, sobre el maltractament animal.
En aquesta exposició varem aprendre que els animals s´han de respectar i que hi ha associacions que ajuden en aquesta labor, com és el cas d´una protectora d´animals que es diu NOA (Nova Oportunitat Animal) i que es troba entre Lluxent i Pinet. NOA acull animals que estan en unes condicions prou lamentables, de desnutrició i maltractament. Allí els cuiden fins que algú es decidisca a adoptar-los. També ens van contar algunes històries d’animals acollits per NOA, com la d’ un gos que li havien llevat el xip per tal que no es localitzara l’ amo, o la d’ un altre gos que el varen trobar quasi mort. Ara, ambdós estan sans gràcies a aquesta associació. Com que no hi ha moltes persones que col·laboren, si algú vol ajudar s’ hauria de posar en contacte amb l´alumna Andrea Montaner, qui faria d´intermediària. Es pot col·laborar de moltes formes: adoptant animals, fent de voluntaris, acollint-los a casa fins que es curen...
Igualment també ens van donar a conéixer quines són les sancions que hi ha en l´actualitat per pegar o fer algun tipus de maltractament o fins i tot per matar els animals.
Finalment els tres alumnes ens van posar un vídeo en el qual es podia veure com una colla de xiquets animava a un altre per a que li pegara una patada a un gat del carrer; el xiquet feia cas i li pegava al pobre gat indefens que eixia corrents. Com a conseqüència d’aquest acte de violència s’ha hagut de pagar una multa d´ entre 600€ i 6000€.
Moltes vegades el maltractament animal el realitzen persones que són dèbils front als altres, i, aleshores maltracten animals, que son més dèbils.Aquest és un acte de violència que no s’hauria de permetre, ja que els animals són essers vius i tenen els mateixos drets que nosaltres, tenen sentiments, ens fan companyia, i ens ajuden a superar els mals moments pels quals passem en la vida.
Donem l´enhorabona als alumnes de 2n. PQPI i a les professores que ens han organitzat una activitat tan interessant i educativa per a nosaltres, la directora Emi Albiñana i la professora Maria Benavent. Esperem que aquesta iniciativa tinga una continuïtat .





Martina Millet i Elena Montaner 2n ESO B

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Aprendre anglés amb cançons subtitulades

Relativitat vs. quàntica