L’anorèxia






El passat divendres 6 de febrer dos alumnes de 2n de PQPI, Brian Boscá i Cristina Bataller, ens van oferir a l´alumnat de 2n. ESO A i B una exposició sobre l’anorèxia. La idea va ser de la nostra directora i professora, Emi, la qual li va proposar a Maria Benavent, professora de 2n. PQPI, que els seus alumnes ens oferiren una xarrada tan interessant per a nosaltres, la qual cosa agraïm..
L’anorèxia és una malatia, un trastorn mental pel qual les persones es veuen més grosses del que estan realment. Ens explicaren totes les causes que podien originar aquesta malatia, i també les conseqüències: quedar-se calb, desmaiar-se i fins i tot la mort. Seguidament a la pissarra digital vam veure un documental sobre una jove que havia patit anorèxia. Ella contava que el seu malson va aparèixer quan la seua parella li digué que havia de perdre pes perquè estava massa grossa, encara que això no era cert. La xica va començar a obsessionar-se per aquell comentari tan absurd, no volia menjar i va estar al límit de la mort. Però afortunadament s’adonà abans que fora massa tard del seu problema i pogué solucionar-lo.
Finalment els dos alumnes va elaborar una conclusió sobre tot el que havien dit. Es van expressar molt bé i encara que estaven un poc nerviosos ho van fer genial.
Vam aprendre moltes coses sobre aquesta malaltia, i també que cal triar molt bé la gent amb la qual ens convé relacionar-nos perquè hi ha persones que ens poden perjudicar seriosament. Hem tret una conlusió també molt important: cas que alguna vegada patim alguna cosa pareguda, hauríem de comunicar-ho a la família o als amics el més prompte possible, perquè ells ens podran ajudar immediatament.



Finalment direm que exposar un tema determinat, davant de companys(es) de classe o de qualsevol altre tipus de públic, ens ajuda a perdre la por i la timidesa. En un futur ens servirà per a poder accedir a una entrevista de treball amb molta més seguretat.

Elena Montaner 2n. ESO B





Comentaris

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Aprendre anglés amb cançons subtitulades

Relativitat vs. quàntica