Reflexions sobre l' amor.





El passat 13 de febrer va tindre lloc al nostre centre, en motiu del dia de Sant Valentí, una activitat que es repeteix cada curs escolar i que té molta acceptació: el lliurament de cartes d´amistat i d´amor escrites per l´alumnat per tal de fomentar la bona convivència al nostre centre. Aquesta és una activitat complementària que organitza conjuntament el departament de castellà i la comissió de biblioteca, un equip format per les professores Marisol Benavent, Tatiana Rossaleny i Maite Jordà. Es repartiren un total de 450 cartes, la qual cosa fou motiu de festa i rebombori a l´ institut.

Ja han passat uns dies i ara, des de la reflexió, m´agradaria parlar-vos del que significa per a mi la celebració del 14 de febrer, dia de Sant Valentí, un dia especial per a molta gent perquè es pot aprofitar l´ocasió per a demostrar a la parella quan la volem, quan ens importa i com d´enamorats estem d´ella. He de ser crítica i dir-vos que no hauria d´haver un dia concret per a exterioritzar els nostres sentiments cap a les persones que estimem, també cap a la família i els amics, per manifestar-los com d´important és el seu afecte. Hauríem de celebrar-ho cada día, oferint el millor de nosaltres i demostrant obertament el que sentim; aquesta és una gran satisfació personal.

Parlem ara de l'amor, d´eixe sentiment tan important per a l´ésser humà, perqué a qui no li agrada sentir-se estimat?. Podríem definir l'amor com un sentiment d´afecte que es dirigeix cap a les persones que ens importen. Però segons la intensitat i l'objectiu del sentiment, jo distingiria fonamentalment diversos tipus d´amor: amor cap als amics o amor d'amistat, amor filial, és a dir, qualsevol que es dóna entre membres de la mateixa família, amor cap a les coses, llocs o animals, amor cap a una idea i amor de parella.

L'amor filial i l'amor de parella pense que serien els més destacats. El filial és important perquè convivim amb la nostra família, que ens recolza i ens estima desinteressadament.

L'amor de parella és un amor diferent al de la família, però és també molt important perquè podem compartir la nostra vida amb la persona que estimem, fins i tot pot donar-se el cas que arribe el moment d´ independitzar-nos i formar una família, de crear-nos un futur en comú i aconseguir un dels objectius més desitjats: ser feliços.

Continuant amb aquest tipus d´amor, podríem dir que algunes persones senten més per la seva parella que d´ altres, depenent dels sentiments d' una persona i de la intensitat del voler. Però hem de tenir clara una cosa: podem estimar molt la nostra parella, podem desitjar compartir moments i situacions amb ella, però hem d´anar en compte i evitar amarrar-la de manera possessiva. Per dificil que ens semble moltes vegades, pels motius que siga, hem de respectar la seua llibertat; el que haja de ser per a nosaltres serà, tard o prompte el destí farà d´intermediari, si així ha de ser, sense necessitat de forçar les coses de manera innecessària.

Aleshores,res millor que celebrar Sant Valentí els 365 díes de l'any junt a la teva parella i lliurar-se mutuament a l´amor, sense oblidar que cal estimar-se i valorar-se u mateix. Si volem que ens respecten i ens valoren, hem de començar per respectar-nos i valorar-nos; per a que la gent ens estime, abans hem d'estimar-nos i saber estimar. Intentem veure les coses positives, superar-nos com a persones i valorar-nos com cal, perquè si nosaltres no ho fem, no esperem que ho fassen per per nosaltres.



                                                                                             Carla Bataller Beltrán (2n. PQPI)


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Aprendre anglés amb cançons subtitulades

Relativitat vs. quàntica