dimarts, 24 de març de 2015

Sobre la Vall i el Vell que replega el Premi Benicadell...

 Una deliciosa entrada del nostre inestimable col·laborador Sergi Gómez escrita al seu blog Can Carrasca. 
 
 
Fa cosa de tres mesos vos escrivíem per ací sobre el projecte de l'IES Manuel Sanchis Guarner de Castelló de les Gerres, que tant ens havia admirat... Ahir vam saber que  "Contes de la Vall i del Vell" ha guanyat el més prestigiós dels guardons concedits a la nostra comarca, el Premi Benicadell. Una enhorabona més pels promotors i autors d'una història tan rebonica... 
Ara mateix, des de la meua finestra de gelosies, mire assegut com passa la vida i poca cosa més. I de mirar, considera que no hi havia cap altre projecte millor que premiar per part de la Coordinadora d'ús i ensenyament del Valencià, que és qui du endavant cada any la cosa del guardó. Poques vegades falla la Coordinadora tort, i això m'alegra encara. Entre tanta burrumballa bruta de fang, entre tanta mediocritat exaltada, entre tant tant poc i res que ens fan patir els bruts mediocres que encapçalen la "cultureta" dominant, el projecte rondallístic, el fet mateix de motivar tanta gent de manera amabilíssima i de profit comunitari, llueix com pocs altres intents de país que des d'ací o des del sud més sud puc mirar-me.
Espere que els premiats pengen ben ferms els taulellets que els reconeixen i que, amb eixe reconeixement, sàpien que va el de molta altra gent que s'estima el ben fer, sense escarafalls i amb constància. Ara, caldrà editar el proper llibre, no Caixaontinyent? I què es faran amb les esplèndides unitats didàctiques que han bastit a partir de cada text? I es faran de cada rondalla la versió preciosa en menut? Són preguntes de resposta llarga i pacient. Ja vindrà cada cosa, espere... Serà una alegria forta trobar tanta productivitat florint..., igual inspira la resta de la Vall per fer altra florideta i anar tirant endavant, sense més escuses solemnes, pel món de la Cultura immediata.
Pròxima parada, Trobada d'Escoles en Valencià a Agullent el Dissabte de Passió. Esperem tindre forces per poder sumar-nos-hi i per agrair l'estima que el Vell té a la Vall, i a la gent de la Coordinadora la bona vista que santa Llúcia (o qui siga) els dóna...Gràcies Sergi. No calen més paraules.

 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada