El porrat de Sant Antoni a Castelló de Rugat.

Com cada any,aquest dissabte i diumenge, es celebra a Castelló de Rugat el “Porrat de Sant Antoni”. La llegenda diu que Sant Antoni era un gran amic dels animals, per això sempre anava acompanyat d’un porc i popularment se li denominava “Sant Antoni del Porquet”
La festa se celebra el 17 de gener, encara que la vespra s’encén la foguera a la plaça de l’Església i com ja és de tradició després de la foguera es fa el repartiment de cacau i tramús per a tots els assistents.
El diumenge tot el poble puja en romeria a l’Ermita on es celebra la missa, el cant dels gojos al sant, la benedicció dels animals i el repartiment del pa beneït. Després de la missa es fa la processó de Sant Antoni a l’esplanada de darrere de l’Ermita i per últim es fa la tan esperada rifa del porquet.
Els carrers s’omplin de gent durant aquest cap de setmana. Centenars de persones venen per a gaudir del mercat medieval, degustar i adquirir productes gastronòmics típics com: els xurros,embotits, dolços i els típics bunyols de carabassa. També durant els dos dies de porrat els xiquets són els protagonistes i gaudeixen de les activitats d’oci que hi ha per a ells.
L’horari del porrat serà el següent:
•El dissabte s’inaugurarà a les 11:00h i tancarà a les 20:30h
•El diumenge s’obrirà a les 10:00h i finalitzarà a les 21:00h

ESPEREM LA VOSTRA ASSISTÈNCIA!!!!!!!!!!!!!!!!!



                                                                                                 Ivan  2n ESO 

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Aprendre anglés amb cançons subtitulades

Relativitat vs. quàntica