Els videojocs: un gran entreteniment.

 “Estem en plena era dels videojocs i hem arribat al punt en el qual ens seria molt difícil diferenciar aquest gran entreteniment de la vida real”

 Estem en ple segle XXI i és al•lucinant com han anat evolucionant els videojocs des del principi d'aquesta època fins arribar a dia de hui. Els quatre píxels junts que en 1995 ens semblava a una nau espacial amb un muntó de detalls, hui ens pareixen tres o quatre colors mal posats que si et pares a pensar-ho molt tal volta et pareixen una nau espacial un poc amorfa. És normal que la nostra opinió al jugar un videojoc “antic” baixe molt, però el que hui ens pareix un portent tecnològic dins d'uns anys ens pareixeran uns píxels que recorden a un edifici o un autobús. Els videojocs han passat per moltes etapes, etapes en els quals sols es desenvolupaven jocs com; dispars en primera persona, puzles mentals, rol, estratègia, por i un gran etc. La “antiga generació” constava amb dos consoles de taula: Play Station 3 i Xbox 360. Aquestes consoles eren les que en teoria anaven a poder reproduir aquestos tant apreciats fps (Frames per segon) però per el hardware mostrat prèviament era obvi que no seria capaç d’aconseguir-ho. Fa dos anys i quatre mesos es va traure al mercat la tan esperada “Nova generació de consoles” que comptava amb la Play Station 4 i Xbox One. Però no va ser tot alegria ja que la Ps4 si que aconseguir 60fps i 1080p (resolució HD) Però desgraciadament la Xbox One no.
 Però sempre estava la plataforma més indicada per a jugar a videojocs, aquesta és el Pc. El Pc era i és capaç de omplir aquests requisits i a més els supera. Per a incitar a la gent a comprar les seues consoles busquen una companyia que s'encarregue de crear videojocs exclusius per a aquesta marca. Tot açò no passa amb el Pc ja que aquestes màquines estan muntades pesa per pesa, cada una d'una companyia diferent en molts casos, aquest procés de fabricació fa únic i diferent un Pc d’altre. Però clar, les grans companyies no trauen diners fent un Pc que dure molts més anys que una consola. La gran majoria dels videojocs els desenvolupen primer per a consoles i després, quan ja han acabat fan el que és conegut com a un Port a Pc. Fins ací tot bé, però la desgracia ve quant aquest Port s'ha fet molt ràpidament o simplement no li han posat entusiasme en fer-lo. Òbviament si passa això el Pc al contrari que ser la plataforma més còmoda per jugar videojocs es converteix automàticament en la pitjor. Tot i totes aquestes coses que ha de suportar el Pc, el 80% de els videojocs disponibles a tot el món es troben en aquesta plataforma per a que puga gaudir d'ells tot el món. Després, d'altra banda, es troben les remasteritzacions que consisteixen en adaptar i millorar jocs de “antiga generació” (Ps3, Xbox360) a la “nova generació” millorant el rendiment, els gràfics, la resolució etc. Per a poder jugar amb més jugadors mitjançant internet (jugar online) a moltes consoles s'ha de pagar certa quantitat de diners anualment mentre que al Pc no. A les consoles et “regalen” cert joc cada x temps, i dic regalar per no dir vendre ja que amb el que pagues per poder jugar online podries comprar-te aquest mateix joc que et “regalen”. 
Crec que he deixat prou clara la meua opinió que és que encara que sí un Pc pot costar-te més diners que una consola i sí la majoria de jocs que et fan creure que són atractius estan sols disponibles per a consoles, però s'ha de pensar també que un Pc és molt més potent que una consola i et durarà més temps. 

Joan Cortell Cerdà 1r ESO

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Aprendre anglés amb cançons subtitulades

Relativitat vs. quàntica