La nostra música

A mi m’agraden els grups que canten en la nostra llengua i és una cosa estranya, ja que quan vas a un concert no penses en trobar-te amb un xiquet o una xiqueta de la meua edat.
Em molesta molt que la gent discrimine aquesta música, encara que mai haja sentit  alguna. Per a mi la música significa molt i que algú que mai ha sentit una cançó, diga que aquesta música no deuria d’existir, molesta molt.
Si ho mirem bé aquestes cançons són iguals que les de castellà o les de l’anglès, però, el que jo no comprenc és perquè no són tan coneguts el grups en valencià. Encara que en els últims anys la gent ha començat a sentir aquest grups. Com sempre i malauradament uns grups entren i altres se’n van, com ara per exemple La Gossa Sorda o Obrint pas, en canvi d’aquestos entre grups nous com Zoo o Oques Grasses.
Tornat a aquest tema, em pareix que els grups d’aquesta categoria tenen lletres  més interessants que altres cançons en altres idiomes, ja que, encara que hi hagen cançons que per a mi son “cursis” també hi ha del que parlen del que passa actualment en tots els països. Pensant-ho bé es com si sentires les notícies al “youtube”. Ara de veritat, sens bromes, aquestes lletres ajuntades amb les notícies de l’actualitat i amb una bona melodia, pot ser un disc tan bo com el nou disc d’Aspencat “Tot es ara” , on una orquestra fa la melodia, és impressionant.
Considere que una de les coses més important que transmeten estes cançons, per a mi, es l’ús de la nostra llengua. Si no utilitzem la nostra llengua al final es perdrà i aquest grups ajuden a que això no passe perquè estimen la seua llengua, el valencià.
En conclusió, aquest grups formen part de mi i ens ajuden a mantindre la nostra llengua viva, i encara que vinguen i se’n vagen sempre conserven part de la nostra cultura.
Ah, recordeu! Mai hem de jutjar un disc per la seua portada.

                                                                                 Sara Miñana 1r ESO

Comentaris

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Aprendre anglés amb cançons subtitulades

Relativitat vs. quàntica