La professora Mª José Codina presenta el seu primer llibre

Maria José Codina ha presentat el seu primer llibre" Neuroeducación en virtudes cordiales” a la llibreria la TRACA de Benimaclet.

 L’acte va estar presentat per Lluïsa Gallego, també professora del nostre institut. L’autora va estar acompanyada d’Adela Cortina, catedràtica d’Ètica i Filosofia, i Jesús Fernàndez, professor de Filosofia. 
La llibreria es va omplir de gom a gom, molta gent es va quedar a les portes, entre els assistents hi havia un bon grup d’alumnes i exalumnes del nostre centre que van voler demostrar així que guarden un bon record de Maria José la qual es va emocionar molt en veure’ls. Per alguns alumnes era la seua primera presentació d’un llibre i sembla que l’experiència els ha agradat. També els va interessar el contingut del llibre, que encara que està dirigit principalment a docents, això de saber com funciona “el nostre cervell” i així poder aprofitar millor les nostres facultats per aprendre... ho van trobar molt útil per al seu present i futur com estudiants. Evidentment, també va ser tot un plaer conèixer a Adela Cortina, filòsofa valenciana i referent en l’aplicació de l’ètica a la política, l’economia i l’educació, que va saber mostrar que, a banda de la seua vàlua professional, és una persona molt humil i amable. 
 El llibre “ Neuroeducación en virtudes cordiales” recull les investigacions i estudis que ha fet Maria José per a la tesi del seu doctorat, en ell intenta analitzar la realitat o no que s’amaga darrere dels anomenats “neuromites” i com podem traure-li un major rendiment al nostre cervell si sabem com funciona, com aprèn. Un “neuromite” ve a ser aquells malentesos o males interpretacions sobre com funciona el nostre cervell, que bé perquè estan basats en estudis desfasats o bé perquè de tant de repetir-los han passat a considerar-se veritat. Per exemple, un neuromite és pensar que sols utilitzem el 10% de la nostra capacitat cerebral, ja que les investigacions actuals han demostrat que no és cert. Com veieu el contingut del llibre és força interessant i no sols per a docents, ara bé, si vols saber-ne més caldrà llegir-lo, des d’ací t’animem.

Comentaris

  1. Una vesprada molt intensa i interessant. Gràcies a Raquel, Roger i Andrea que em van acompanyar. Sempre és un plaer compartir moments d'aquestos amb els alumnes, veure com descobreixen noves coses, veure com es sorprenen de les novetats....fins la propera.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Aprendre anglés amb cançons subtitulades

Relativitat vs. quàntica