Una curiositat...

Com ja sabem els camps de concentració nazis foren els camps de concentració que s'utilitzaren inicialment com a element dissuasiu a l'Alemanya nazi, davant la possible oposició comunista i com a presons dels quadres dirigents de les forces subversives. La doctrina del nazisme no tolerava l'existència de cap manifestació d'independència en relació a la ideologia del règim. Aquesta determinació ideològica es materialitza en aquestes instal·lacions. Els camps de concentració serviren per a l'eliminació de la societat alemanya de les persones dissidents o bé declarades enemigues del règim mitjançant la reclusió preventiva.
Doncs, entre els milers d’hòmens, dones , xiquets i xiquetes que van morir als camps de concentració nazis, al voltant de 400 varen ser valencians. Entre ells es trobava el veí de Castelló de Rugat, Bautista Navarro Gimeno.
Bautista va nàixer l’any 1916 i la seua infantesa la va passar al carrer Caldereria junt amb els seus pares Bautista Navarro Boronat i Milagros Gimeno Català, i les seues tres germanes: Remedio, Teresa i Maria.
La informació ha sigut extreta de l’Arxiu Municipal i ens diu que va ser cridat a files i destinat a diferents llocs, fins que l’any 1941, a l’edat de 25 anys, va morir al camp de concentració de Mauthausen.

 Ainoa Fayos Martí 2n ESO

Comentaris

  1. Per als interessats fa poc es va publicar el llibre "Vallalbaidins a Mauthausen" de Guillem Llin, que recull informació sobre persones de la nostra comarca que varen anar a parar a l'infern de Mauthausen.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Aprendre anglés amb cançons subtitulades

Relativitat vs. quàntica