Lliurament dels XIV premis literaris Manuel Sanchis Guarner

Enguany (2016) s’ha convocat la XIV edició dels premis Manuel Sanchis Guarner, que l’Institut d’Educació Secundària Manuel Sanchis Guarner (Castelló de Rugat), organitza cada curs escolar entre els seus alumnes i amb tres modalitats: narrativa en valencià (per a primer cicle d’ESO, per a segon cicle d’ ESO i per a batxillerat), poesia (en valencià i en castellà) i il·lustració.
Divendres passat, dia 4 de març, a les 19.30, es va fer l’acte públic de lliurament dels premis. Aquest va tindre lloc a l’auditori municipal de Castelló de Rugat, i va tenir l’assistència de molts alumnes de l’institut, parents dels alumnes, i també la presència del regidor de Cultura de l’Ajuntament de Castelló de Rugat, Ricardo Pastor Carbonell.
L’acte va ser conduït per dos alumnes a duo (Alèxia Chàfer i Francesc Gomar), i va tenir la programació següent. Primerament hi va haver una interpretació de cinc peces musicals de la banda de música de l’institut, integrada per alumnes i per algun professor, i dirigida pel professor de música de l’institut (Salvador Sanchis).


 A continuació es van lliurar els premis de la modalitat
d’il·lustració. El primer premi per a Sira Català Boronat (de quart d’ESO). I Hi van quedar finalistes Ana Bella Sentandreu (de tercer d’ESO), Mar Torregrosa Vicedo (de quart d’ESO) i Isabel Alentado García (de primer de batxillerat).
Després es van lliurar els premis de la modalitat de poesia. El primer premi en poesia en valencià va ser per a Amparo Prats Bernabeu (de quart d’ESO), i finalista Gemma Gil Boronat (de primer de batxillerat). I el primer premi en poesia en castellà va ser per a Judit Vilar Crespo (de primer de batxillerat), i finalista Joan Cortell Cerdà (de primer d’ESO).
A continuació es van lliurar els premis de narrativa en valencià.
De primer cicle d’ESO, la guanyadora va ser Isabel Martínez Soler, i els finalistes van ser quatre (Inés Cortell Cerdà, de primer d’ESO; Marcos Orts Expósito, de primer d’ESO; Àngela Boix Garcia, de segon d’ESO; i Maria Ortolà Gomar, de segon d’ESO).
A continuació es va fer una pausa en el lliurament dels premis i la Societat Coral de Castelló de Rugat va delitar l’oïda dels assistents amb la interpretació coral de cinc cançons (modernes i antigues).
Enamorat de tú, Cuéntame, Sin ti no soy nada, Sit down sister, Xumba Xumba, Es l'hora dels adeus.
Després es va continuar el lliurament dels premis amb el segon cicle d’ESO. La guanyadora va ser Núria Gilabert Garcia (de tercer d’ESO), i quatre finalistes (Jose Ajayhi Gomar, de tercer d’ESO; Júlia Mateu Alfonso, de quart d’ESO; Belén Malonda Parra, de quart d’ESO; i Martina Vicedo Ricart, de quart d’ESO).

I per cloenda de l’acte hi va haver l’actuació 
destacada del grup de teatre “La Taleca”, d’ Otos, amb l’escenificació del sainet El berenar. Les components del grup són les alumnes de 4t. d´ESO, Noelia Nacher Palmer, Àngels Quilis Quilis, Ariadna Copoví Garcia, Júlia Mateu Alfonso, i l´alumna de 3r. ESO Nerea Alfonso Monzó.A les 20.30 ja havia acabat l’acte, coordinat pel professor de Valencià Francesc Sarrió.

Josep Lluís Pérez (Professor de Valencià a l´IES M. Sanchis Guarner)
Fotogràfies. Josep Navarro. Collages a càrrec de Maria Benavent

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Aprendre anglés amb cançons subtitulades

Relativitat vs. quàntica