Participació a la VII Olimpiada de Clàssiques 2016

El passat dissabte 9 d’abril un grup menut d’alumnes però amb molta valentia vam decidir per competir a la VII OLIMPÍADA DE CLÀSSIQUES 2016. Així doncs, Maria, Arantxa, Lara, Carmesina i Christian amb la col·laboració de la professora de llengües clàssiques Marisol , s’endinsàrem en aquesta aventura.
Per al centre, per als alumnes i per a la professora era la primera vegada que els alumnes es presentàvem a aquest certamen. D’aquesta manera, amb una important matinada, vam agafar el tren des de Xàtiva fins València, lloc on se celebrava el concurs, més concretament a la facultat de Filologia , Traducció i Interpretació. Allí, la professora es va retrobar amb companyes d´altres centres  i els alumnes coneguérem el procés de nervis amb el que se sentim  mentre estem esperant per a ser cridats. Per tant, els alumnes esperàvem de la mateixa manera que esperàrem per a les proves PAU i amb molts nervis entràrem i se situàrem dins l’aula. Fou una sensació diferent ja que consideràvem que anàvem a passar-ho bé i a gaudir-ho però sempre està un “cuquet” que et fa pensar que pots resultar guanyador.
És important destacar que els alumnes preparàrem durant dos mesos la prova ja que quedàvem durant els segons esplais i cal agrair a la educadora el seu temps i el seu esforç (que no ha sigut poc) en ajudar els alumnes i ensenyar-los aspectes que van més allà de l’assignatura. Aleshores, els alumnes realitzarem la prova i eixírem satisfets (òbviament alguns més que altres) i amb alguns donatius per part de la facultat. Cal destacar que un d’ells ens és molt útil ja que és un llibre voluntari per a llegir a l’assignatura de Grec i així no és necessari comprar-lo. Pel que fa a  l’examen comptàvem amb preguntes tant de Llatí,  de Grec com de cultura clàssica. Hi havia preguntes  que tenien més que clares; altres que dubtàvem i altres que no sabíem la resposta ni teníem cap idea. S’ha de recordar que hi ha centres que preparen l’esdeveniment des de l’inici de curs i ja tenen molta experiència però el nostre per a ser el primer any, ha obtés un resultat moral molt positiu .
Com a conclusió, els alumnes volem agrair a la professora i al centre el seu treball per ensenyar-nos i inscriure-nos i motivar als futurs alumnes a participar-hi en aquesta experiència. És una bona manera d’enfortir una gran relació entre la classe i la professora i de gaudir d’un gran matí en una ciutat tan bonica com és València. A més, el fet de conèixer el procés i altres alumnes també t’ajuda a mentalitzar-te per a unes futures proves de més rellevància i a controlar les tensions i els nervis previs a un examen. I per descomptat, els alumnes guanyadors poden obtindre el premi d’una matricula gratuïta per a la universitat del proper any.
                                                        Alumnes de llatí de 2n de Batxillerat .


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Aprendre anglés amb cançons subtitulades

Relativitat vs. quàntica