Entrevista als Àcids


Àcids és un grup de jóvens  de diversos pobles de la Vall d'Albaida. EL grup original està format per Isaïes Albert (guitarra), Jordi Segrelles (veu), Gonçal Beneyto (baix elèctric) i Llorenç Gregori (bateria), però a aquests 4 cal sumar a Xavi Llàcer (guitarra) i Eloi García (teclat) que recentment s'han sumat a aquesta aventura.

Ells han publicat la seua primera maqueta composada per 9 temes a principis d'estiu d'aquest any, maqueta que podem escoltar tant al seu canal de youtube com a la plataforma "bandcamp".  A més a més el passat dia 12 de novembre varen rebre el premi que concedeix el Col·lectiu Ovidi Montllor, que premia els artistes valencians que canten en valencià, en la categoria de millor maqueta del 2016.

·         Com vàreu començar a tocar junts?

Tot va començar fa un parell d'anys quan Gonçal, Jordi i Isaïes començaven a tocar per lliure amb la idea de fer alguna cosa seriosa. Al cap d'unes setmanes de tocar, van vore que els feia falta "substància" i per això es van decidir per buscar un bateria. I ací és on entre jo, Llorenç. A partir d'aquest moment, vam començar a interpretar cançons d'altres grups i a escriure alguna coseta, fent diversos concerts per la Vall d'Albaida, fins que va arribar el moment de centrar el cap i posar-se a composar material propi per tal de gravar un primer treball.

·         Per què es declinàreu per l' opció de cantar en valencià?

Bàsicament perquè és la llengua que hem parlat tota la vida a casa i ens sentim més còmodes treballant amb ella, hi han molts sentiments que no podríem expressar de la mateixa forma si no fóra amb una llengua que tenim tan endins. A més, també ens agradava la idea de formar part del panorama musical valencià, cada vegada més fort, amb més músics i de major qualitat.

·         Quin és el significat del nom "Àcids"?

El nostre nom fa un poc referència a les influències que ens van fer donar un pas endavant i ens van inspirar a formar el grup: el rock àcid, la psicodèlia i altres estils de la música hippie dels anys 60. També ens caracteritzem per la devoció i ús de l’humor àcid i negre, de manera que també va ser una manera de tancar el cercle.

·         Quines diríeu que són les vostres influències musicals?

Abans hem mencionat el rock àcid i la psicodèlia com a les nostres primeres influències, però també ens nodrim de moltes altres: De Jimi Hendrix a Vangelis, de The Doors a Nirvana, de The Beatles a Lluís Llach. Al final es pot aprendre de música de tots els estils, encara que pareguen distants al que fem.

·         Quin és el camí per a aconseguir l'èxit?

Potser els artistes dels que hem parlat abans podrien contestar millor, però de totes formes el nostre camí és el treball dur, la curiositat, la passió i l’estima per la música i finalment, i açò ja no depén de nosaltres, la sort.

·         Que significa per a vosaltres haver guanyat el premi Ovidi Montllor? Us sentiu més motivats?

Sempre és gratificant que algú reconega la feina feta, i després de quasi un any treballant amb el nostre primer treball, el fet que ens donen aquest premi

ens motiva i ens dóna ganes de seguir endavant i començar a proposar-nos nous objectius.

·         Com s'organitzeu per  assajar?

Bé, el tema dels assajos és un poc improvisat ja que depenem de la disponibilitat de cadascú. Tenim altres dedicacions, alternem la música amb els estudis i per tant de vegades és complicat quedar tots en un dia concret, però la majoria de vegades trobem el moment perfecte per a quedar.

·         En què es baseu per a compondre les cançons?

Tant la música com les lletres venen de molts llocs diferents, no hi ha una cosa fixa en la que ens basem. Generalment, algú aporta una idea i la intentem fer avançar entre tots. Des de pel·lícules, a experiències personals, llibres o altres cançons, qualsevol font d’inspiració és útil si es treballa el suficient.


Felipe Camaña      3r B

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Aprendre anglés amb cançons subtitulades

Relativitat vs. quàntica