Setmana contra la violència de gènere


El passat dilluns 21 de novembre a l’IES Manuel Sanchis Guarner començàrem la setmana contra la violència de gènere (encara que hauríem de lluitar tots els dies de l’any). Durant aquesta setmana, al timbre del canvi de classe, sonaren dos cançons sobre la violència masclista. Per finalitzar la setmana, el 25 de novembre, tots els cursos de l’IES anàrem a la plaça de l’ajuntament per fer un homenatge a les víctimes de violència de gènere. Per aquest dia es proposà anar amb una peça de roba de color morat (color que simbolitza la lluita contra la violència masclista). Ens acompanyaren diversos alumnes de l’institut tocant amb tabalets i dolçaines i altres estudiants agafant una pancarta realitzada per alguns alumnes de quart de l’ESO, fins arribar al nostre destí.
 Allí, per començar, ens repartiren uns llaços, símbol de tantes víctimes innocents. A continuació, guardàrem un minut de silenci en la seua commemoració. Després, tres companys ens interpretaren una peça per a tres saxos. Seguint amb l’acte es llegí un emotiu manifest on reflexionàrem sobre la desigualtat entre gèneres i per finalitzar, el professor Rafa Oltra i l´alumna Àngela Boix,  tocaren una obra per a dues dolçaines.
 La setmana següent, el dimarts 29, els alumnes de quart de l´ESO anaren a Alcoi per veure l’obra teatral “La casa de Bernarda Alba” de Federico García Lorca. L’obra tracta sobre l’opressió a la dona en la dècada dels trenta. En aquesta representació a les dones no els deixen tindre cap opinió sobre les decisions importants, fins i tot  quan aquestes repercuteixen sobre elles. A més a més, en l’obra podem veure que mentre que l’adulteri de l’home no es castigava, a la dona la perseguien i l’apedregaven fins matar-la. Així García Lorca mostrà la societat tan masclista de fa menys de cent anys.
 Ara, al corredor podem llegir una part d’ una de les cançons (“Salir corriendo”) que escoltàrem durant tota la setmana passada, també podem veure dues pancartes al mateix lloc realitzades per alumnat del centre.
Aquestos dies ens han fet reflexionar i ens hem adonat que la lluita és de tots i que s’ha avançat molt però encara queda molt de camí per recórrer.


Anna Senabre i Elena Montaner



Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Aprendre anglés amb cançons subtitulades

Relativitat vs. quàntica