dilluns, 30 de gener de 2017

El porrat de Sant Antoni a Castelló de RugatEl cap de setmana del 28 i 29 de gener es va celebrar a Castelló de Rugat el porrat de Sant Antoni organitzat per l'ajuntament i els comerços de la ciutat, amb moltes ofertes  preparades per  divertir a majors i a xicotets.

En aquesta 10a edició hi va haver diversitat de paradetes per a fer gaudir als més menuts, però, a la vegada, als majors: des del « Llibre Màgic», fins a actuacions musicals i, com no, la zona gastronòmica, amb les especialitats típiques de la zona i del poble.  Entre les diverses paradetes podíem destacar, l'Associació d'ajuda contra el càncer, la protectora d'animals, els jocs infantils  i la zona que donava a conèixer el comerç de la ciutat. No ens hem d'oblidar del Mercat Medieval, on  teníem al mestre falconer com a ambaixador, el qual ens va fer gaudir de les proeses d'aquestes aus rapaces.
 El dia 28 de gener (dissabte), des de les 10:00h fins a les 24:00h, va estar obert el porrat, destacant la cremada de la foguera en honor a Sant Antoni a les 21:00h, com es fa tots el anys, amb el típic repartiment de cacaus i tramussos.
El dia 29 de gener (diumenge), va estar obert a la gent des de les 9:00h fins a les 20:30h, on es van repetir les actuacions per als més menuts i majors, i es van beneir els animalets a l'ermita, amb la ja típica rifa del porquet i el repartiment dels panets beneïts. A les 20:30h va concloure el porrat, deixant així, un altre any d'aquesta festa tan important per al nostre poble, el poble de Castelló de Rugat.

                                  Mireia Payà 1r ESO

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada