El porrat de Sant Antoni a Castelló de Rugat



El cap de setmana del 28 i 29 de gener es va celebrar a Castelló de Rugat el porrat de Sant Antoni organitzat per l'ajuntament i els comerços de la ciutat, amb moltes ofertes  preparades per  divertir a majors i a xicotets.

En aquesta 10a edició hi va haver diversitat de paradetes per a fer gaudir als més menuts, però, a la vegada, als majors: des del « Llibre Màgic», fins a actuacions musicals i, com no, la zona gastronòmica, amb les especialitats típiques de la zona i del poble.  Entre les diverses paradetes podíem destacar, l'Associació d'ajuda contra el càncer, la protectora d'animals, els jocs infantils  i la zona que donava a conèixer el comerç de la ciutat. No ens hem d'oblidar del Mercat Medieval, on  teníem al mestre falconer com a ambaixador, el qual ens va fer gaudir de les proeses d'aquestes aus rapaces.
 El dia 28 de gener (dissabte), des de les 10:00h fins a les 24:00h, va estar obert el porrat, destacant la cremada de la foguera en honor a Sant Antoni a les 21:00h, com es fa tots el anys, amb el típic repartiment de cacaus i tramussos.
El dia 29 de gener (diumenge), va estar obert a la gent des de les 9:00h fins a les 20:30h, on es van repetir les actuacions per als més menuts i majors, i es van beneir els animalets a l'ermita, amb la ja típica rifa del porquet i el repartiment dels panets beneïts. A les 20:30h va concloure el porrat, deixant així, un altre any d'aquesta festa tan important per al nostre poble, el poble de Castelló de Rugat.

                                  Mireia Payà 1r ESO

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Aprendre anglés amb cançons subtitulades

Relativitat vs. quàntica