AMOR, I MÉS AMOR


El passat divendres 30 de gener Iolanda Ibarra ens va presentar  la seua opera prima Amor i més amor al centre social de Castelló de Rugat.

Tamara Salmeron inicià l'acte recitant Sabia que vindries de Vicent Andrés Estellés fent homenatge al títol del llibre i a l'escriptora. Seguidament Josep Policarpo, llicenciat en filologia, titellaire i actor, va agrair Iolanda haver confiat amb ell per escriure el pròleg de la seua obra i per donar-li el vist i plau.

Iolanda Ibarra és periodista d'ofici i de vocació; ha treballat com a corresponsal  a Albaida, el seu poble, a ràdio Ontinyent-Ser i al diari Levante-EMV. És llicenciada en Ciències de la informació a la Universitat Autònoma de Barcelona i els seu primer treball el va tindre a TVE. Durant 25 anys ha sigut redactora de Canal 9-RTVV. Ara, s'ha iniciat en la vida literària i  ha escollit la ficció per a tractar temes actuals que estan sovint al nostre voltant, com és l'atur, la llei mordassa i i la crisi actual, però sense oblidar-nos de l’amor.

Amor i més amor és una novel·la lleugera  dedicada al  seu marit Joan Bodí i Quilis, que trascorre als carrers d'Albaida i fa referència a tots els llocs més importants per a ella com  l'Avinguda de la fira, el Carrer Major o la plaça de l'Església. A més utilitza alguns escenaris i la gastronomia de la nostra terra com el Benicadell, la Covalta, diumenges de paella i els pastissets. L’autora vol destacar la prosa senzilla i directa amb un valencià molt familiar amb expressions buscades i seleccionades amb molt de tacte . Iolanda tracta de descriure  les seues sensacions  utilitzant diàlegs lliures i frescos ; i emprant la primera persona per donar-li fluïdesa a l’obra . Encara que estiga escrita en primera persona i mostre tocs autobiogràfics, Violeta (el personatge principal) és pura ficció, o així ho corrobora l’escriptora.

Aquesta  curta novel·la ens narra les peripècies de Violeta Valiente, una jove periodista de trenta-dos anys que després de quedar-se  en l’atur i haver-ho deixat amb la seua parella, torna a casa dels seus pares  on trobarà una nova vida amb nous amics, sexe i altres històries.

A tall de cloenda, Tamara Salmeron ara, ens recita  Mester d’amor de Vicent Andrés Estellés donant importància al vers  “Besa i deixa’t besar”  citat  en una de les pàgines més dolces d’aquest llibre.
    

Ariadna Copovi, Àngels Quilis, Noèlia Nàcher i Júlia Mateu

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Aprendre anglés amb cançons subtitulades

Relativitat vs. quàntica