Notícia PIES


             PIES A 3r D’ESO



La classe de 3r d’ESO, va començar el 6 de febrer, unes activitats organitzades pel PIES a l’hora de tutoria que duraran aproximadament tres setmanes en cada tercer, amb la intenció de parlar el tema de la sexualitat amb més normalitat i no tractant-lo com un tema tabú.

El Programa d'intervenció en l'educació Sexual (PIES) té com a objectiu general, l'educació en els valors que promouen una experiència positiva de la pròpia sexualitat i alguns comportaments sexuals coherents amb opcions més saludables. Aquest programa va dirigit als adolescents, concretament als estudiants de 3º de l’ ESO.

El PIES, és una activitat de les conselleries de Sanitat i Educació que es desenvolupa gràcies al treball conjunt dels tècnics de promoció de la salut, que desenvolupen les tasques de coordinació i formació dels professionals, conjuntament amb els sexòlegs dels centres de salut sexual i reproductiva; i del personal d'atenció primària, especialment infermeria i llevadores, que imparteixen els Tallers a les aules, en col·laboració amb els psicopedagogs o docents responsables del PIES en els centres educatius.

Aquest any, Lidia (la psicòloga) i Ada (la matrona del centre de salut de Castelló) són les que s’encarreguen d’ensenyar més sobre aquest tema als alumnes. Aquestes hores són participatives, on es fan activitats en grup, miren vídeos...

Aquesta activitat s’està realitzant tots els anys al centre, perquè és una bona manera de fomentar el respecte cap a les persones, i no discriminar-les per la  seua orientació sexual.

                                                                                  Ainoa Fayos Martí 3r ESO B

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Aprendre anglés amb cançons subtitulades

Relativitat vs. quàntica