Un passeig pel mar i la història de València




Els alumnes de 3r d’ESO vam fer una excursió a València el dimecres 8 de febrer, una excursió en  què recorreguérem el meravellós port de València en un vaixell i on viatjàrem en el temps en el Museu d’Història de València. Sense dubte una excursió imprescindible per als fanàtics de la història o per a aquells a qui els apassione el transport marítim.

Al principi, quan els professors ens van dir que faríem una excursió a València, quasi tots pensarem: “¿Una altra?”. I és que l’any passat ja viatjàrem a València per veure monuments destacables com la Llotja o la Catedral, i justament per això els nostres professor decidiren mostrar-nos dos cares més de València.

Primerament arribàrem al port, on vam pujar a un vaixell. Durant un recorregut d’una hora aproximadament, contemplàrem una part de l’ extens port de València mentre un atent guia ens explicava tots els detalls i mentre gaudíem del paisatge marí.

Més tard, tornàrem a agafar l’autobús per viatjar fins al Museu d’Història de València. Allí ens vam dividir en dos grups: mentre que els alumnes de 3r B férem uns jocs romans, els de 3r A van fer una ruta guiada pel museu, per a després intercanviar-nos. Hi havia tres jocs: un de sort en  què els jugadors es dividien per parelles i havien d’ endevinar quantes pedres tenia l’altre i dos jocs similars a la xarranca en els quals hi havia que llençar la pedra tenint en compte que no se n’eixira del quadrat o cercle.

En el museu d’història ens esperava un viatge per tota la història de València: des de la València romana o Valentia, fins a la València industrial, passant per l’època musulmana, la reconquesta i l’edat mitjana. I al final de tot el recorregut ens esperava una mena de concurs en el qual havíem d’ emplenar unes fitxes sobre diferents personatges de diferents èpoques, buscant  les dades per tot el museu. Cal dir que el meu equip va quedar el primer.

Quan va acabar l’excursió, vam pujar a l’autobús i vam emprendre el camí de tornada a casa. Com una anècdota d’aqueix meravellós dia podria dir que pel matí es va incendiar una fàbrica química, i el fum es veia per tot arreu!

Vam passar un dia entretingut a València, i vam gaudir d’una fantàstica excursió!



Toni Calzado Cuquerella, 3r ESO B


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Aprendre anglés amb cançons subtitulades

Relativitat vs. quàntica