Entrevista a Ernest Mahiques



Ernest Mahiques Faus,  és un home amb experiència en el món de la ràdio i de la  televisió, ja que és un exlocutor de ràdio i actual treballador de televisió. A continuació, anem a fer-li vàries preguntes sobre el seu treball i el funcionament del mateix.

-Ernest, en quina cadena de televisió treballes?
 Treballe a la “Televisió Comarcal”.
 
-Quan es fa fundar la TV comarcal? I quan vas començar a treballar en aquesta cadena?
 La televisó comarcal la fundà un empresari anomenat Ricardo Faura. La va crear fa deu anys a Xàtiva, després l’ amplià a Ontinyent i més avant a Gandia i Dénia. Jo vaig començar el 2011.
 
-Com ja ens has dit treballes a la televisió Comarcal, quina creus que és la diferència entre la televisió comarcal i la internacional?
 La diferència és que nosaltres tractem continguts culturals, polítics, socials i esportius de les nostres comarques centras: La Vall d’Albaida, la Safor, la Canal, la Costera i la Marina.
 
-Quanta gent treballa en la televisió comarcal?
 Hi ha 10 persones.
 
-Quina tasca té cada una d’aquestes persones?
 Hi ha dos càmeres que són les que s’encarreguen de gravar totes les notícies i les activitats esportives. Després hi ha dos periodistes que redacten i locuten les notícies per a acompanyar-ho en les imatges que han gravat els càmeres. També hi ha dos realitzadors que són els que realitzen, editen i mesclen les locucions i les imatges que han gravat els càmeres. I hi ha més gent que està en administració i comercials per al tema de la publicitat.
 
-Quin es el funcionament de la televisó comarcal?
El funcionament  quant a programació és emetre programes vinculats a les nostres comarques.

-En quines comarques es veu la vostra cadena?
A la Vall d’Albaida, a la Safor, a la Costera i a la Marina.

-On estan ubicats els estudis de la Comarcal?
A Canals, carrer València número 7, que és on estan els platós, les oficines i els estudis d’edició.

-Com ja ens has dit abans, eres un exlocutor de ràdio, quina diferència hi ha entre  el funcionament de la ràdio i la televisió?
 Quant al funcionament la ràdio és molt més senzilla, ja que no necessita acompanyar en imatges. Tant la redacció de notícies, com la locució, presentació, etc. En la televisió és molt més complexa, ja que per a traure una notícia l’has de acompanyar amb imatges d’eixa mateixa notícia i per a això has d’anar  on han passat els fets. La ràdio és molt més senzilla, es redacta una notícia, i tan sols l’has de locutar.

I fins ací ha aplegat l’entrevista a Ernest Mahiques sobre la seua feina i el funcionament de la cadena comarcal, gràcies per la seua col·laboració.


Treball realitzat per Nino Gurchiani i per Maria Pascual, alumnes de l'IES Manuel Sanchis Guarner.



Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Aprendre anglés amb cançons subtitulades

Relativitat vs. quàntica