Eixida a la Pobla



El passat dimecres 12 d’abril es va realitzar en tot el centre l’activitat de “fem comarca”. La classe de 3º d’ESO va anar a visitar els refugis antiaèries de la gerra civil, a la Pobla del Duc.
L’eixida es va iniciar a les 8:15 des del centre, on emprenguérem el recorregut de Castelló de Rugat a la Pobla caminant i tardàrem aproximadament dues hores. La primera parada va ser a “La Casa Alta” on esmorzàrem. Després Antonio Calzado, ens va fer una xicoteta explicació sobre la seua utilitat i perquè es van construir, la xerrada va seguir a l’interior del refugi, una mena de túnels en forma de zig-zag, però que d’alguna manera imitava la forma d’una “U”. Per a fer més realista la seva explicació ens posà una audició on es podia apreciar el soroll de les “paves” (unes avionetes anomenades així pel seu soroll), les bombes, la gent cridant, les ambulàncies... Seguidament reprenguérem el camí pel “Pla de Missena” (fet per a facilitar l’aterrament de les avionetes), passàrem per un molí en ruïnes i paràrem a descansar a les “Casetes de Missena”, que formen part del terme d’Otos. Per finalitzar l’eixida, arribàrem als altres refugis situats al barranc de Missena, allí com sobrà temps ens deixà córrer per l’interior obscur dels túnels.
Va ser divertit que ens deixaren temps per poder entrar lliurement al refugi amb les llums apagades, a més l’eixida va ser prou didàctica i entretinguda. 

                                                                                        
  Ainoa Fayos Martí                                                         
     

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Aprendre anglés amb cançons subtitulades

Relativitat vs. quàntica