Violència de gènere









L´ Ajuntament de Castelló de Rugat acompanyat per l'Institut d'Estudis de la Vall d'Albaida van organitzar una xarrada a l'auditori municipal, sobre la violència masclista. Aquest esdeveniment va ser realitzat per: Coto Talens, psicòloga especialista en violència de gènere, i, Llum Quiñonero, periodista i política, és actualment presidenta de la Comissió d’Igualtat de les Corts Valencianes, on és diputada per Podem.

El canvi de lleis cap a les dones ha suposat des de 2004 unes modificacions en la legislació i en la persecució  dels delictes.Cal fer fer vore a la societat en general  que la violència de gènere va més enllà.

Cal acabar amb els obstacles contra la dona, laborals i econòmics “Techos de cristal”.  Sols hi ha un camí: la llei, el diàleg i la lluita.

L'alcohol i les drogues no són excusa perquè les dones siguen maltractades, ja que les dones també en consumeixen i no utilitzen la violència.


Com va dir en la xarrada Coto Talens, cal posar-se les ulleres violeta, ja que hem de posar fi a la violència de gènere tant siga física, económica o psicológica.

Com van dir en la xarrada, l'educació comença dins de casa, cal deixar d'educar princeses vestides de rosa ja que no seran rescatades per cap príncep amb capa blava damunt d'un cavall.


“ Qui et vol no et fa mal, qui et vol no et controla, si et vol no et prohibeix ser lliure “.


 Aprén a respectar-te i ser respectada.




Africa, Inma, Remei 3r A



Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Aprendre anglés amb cançons subtitulades

Relativitat vs. quàntica