ELS ALUMNES D’HISTÒRIA EXPOSEN ELS SEUS TREBALLS


Per finalitzar el trimestre els alumnes de quart d’ESO de l’Assignatura d’Història i els alumnes de segon de batxillerat de les assignatures d’Història d’Espanya i Història de l’Art han omplit les parets de l’institut d’una xicoteta mostra dels seus treballs.

En Història de quart d’ESO hem fet una cronologia de la Revolució Russa, hi havia l’opció de fer-la amb cartolina o amb un programa informàtic, la majoria han triat per la cartolina, ja que els resultava més fàcil. Els programes informàtics necessiten un temps per aprendre’ls i no sempre són l’opció més adient. Realment, sols un alumne de 4t A, Jairo Vicedo, ha presentat la cronologia utilitzant un programa online, el timeline, i el resultat ha quedat molt atractiu, dinàmic i visual. La resta han optat pel camí tradicional, la cartolina, presentant molts bons treballs que realment no s’aprecien en la fotografia.

Els alumnes d’ART han indagat en l’art contemporani buscant dones artistes de diferents disciplines que la seua obra tinguera un missatge “feminista”. D’aquesta manera podien apropar-se a la producció artística contemporània i veure com l’art també s’utilitza per fer una crítica social. La veritat, es que l’alumnat ha triat imatges molt diverses i algunes molt impactants que obliguen a “pensar”.

Les mobilitzacions pel 8 de març, va empènyer als alumnes de Història d’Espanya de segon de batxillerat a poder apropar-se a un moviment social de primera mà.  Aquesta ocasió ens permetia ser espectadors i protagonistes d’uns fets que passaran a la Història, i així, agafar-lo com excusa per poder analitzar les arrels de les diferències socials que encara existeixen entre homes i dones.

Iniciem l’últim trimestre amb noves propostes i nous reptes!

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Aprendre anglés amb cançons subtitulades

Relativitat vs. quàntica