I ENCARA SEGUIM CONTAMINANT...



Vaig a reflexionar sobre un problema molt important que ens afecta a tots: l’enorme contaminació que hem creat sense adonar-nos.

 Segur que qualsevol persona que puga arribar a llegir açò, sabrà el que li està passant a la terra. Sabrà que tots els oceans estan pleníssims de plàstics, i que prompte i haurà més d’aquestos que peixos en el mar. Sabrà que l’Amazones s’està cremant, i que d’allí ve el 20% de l’oxigen que respirem. També sabrà que el canvi climàtic està arrasant amb tot, ja que fa poc s’han inundat alguns territoris propers i a l’estiu hi ha hagut una gran ona de calor.

 Quan més investigue sobre aquest tema, més por em dona el futur que ens espera si no reaccionem. Per això, no estic massa informada. De fet, sols conec la informació que ix a les noticies, a les xarxes socials... coses que tots sabem. Però ara, la meua pregunta és: si la resta de la gent sap el mateix que jo, sense haver-se informat, per què segueixen contaminant? És una qüestió fàcil de respondre: perquè la gent pensa que tirar un plàstic als envasos, reutilitzar bosses d’aquest material o, bàsicament, no comprar-ne, no servirà de res.

 I, per una part, tenen raó. Si una sola persona ho fera, no avançaríem gens. Però si tots donem un poc de la nostra part, encara que l’estat del planeta ja no pot retrocedir, podem aconseguir que aquest problema no segueixca avant. I seria facilíssim de fer; sols deuríem posar més d’una paperera a la nostra casa i dividir els diferents materials quan anem a tirar-los, tirar el fem al contenidor que toca, arreplegar algun plàstic si en veiem per carrer, anar a peu en lloc de en cotxe als llocs més propers... Són alguns dels mínims sacrificis que podríem fer tots per salvar la terra. Facilíssim d’aconseguir, veritat?

 Però ara anem a pensar un poc més; si és tant fàcil d’aconseguir, per què el planeta segueix tant mal? Per què els oceans estan plens de plàstics? Per què el problema del canvi climàtic cada vegada va a més?

Hi ha vàries raons per les que tot açò està passant. Jo crec que simplement és pel que he comentat abans, per pura gossera, per indiferència al saber el que està passant, o per no saber-ho. I a mi açò em dona molta ràbia. Perquè seria tot tant fàcil de canviar amb l’ajuda de la resta de la gent, que és frustrant veure que, a pesar d’açò, les persones no mouen ni un dit pel seu planeta.

 I, el que no entenc sobre tot això, és com la gent s’està carregant el planeta i ningun tipus de culpa ni de remordiment cau sobre la seua consciència. I saben el que estan fent, saben el que està passant. I no ho entenc, perquè jo, al assabentar-me’n de tot el que està ocorrent, m’he sentit culpable per haver tirat algun plàstic al terra alguna vegada a la meua vida.

 Tampoc estic dient que ningú faça res al respecte. Tot el contrari, ara hi ha més fundacions i ajudes que mai. Molta gent està conscienciada del que està passant, i volen salvar el nostre futur. Hi ha moltíssimes persones preocupades per aquest tema i que estan fent tot el possible per solucionar-lo. Però si no actuem tots, no aconseguirem res, i aquest planeta, prompte serà inhabitable i acabarà destruït pels nostres estúpids actes.





Júlia Ordiñana Bataller 2n ESO

Comentaris

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Aprendre anglés amb cançons subtitulades

Relativitat vs. quàntica