SKATE


L’skate és un esport que està present els últims anys, sobretot per les competicions als “skateparks” que l’han donat a conèixer. Un lloc creat exclusivament per a fer esports de risc (skate, bmx i scooter). Jo crec que aquest és un esport que a primer colp d'ull sembla fàcil fàcil però després quan el proves és molt més complicat del que hi pareix, ja que tracta d’intentar botar, pegar voltes, fer piruetes amb el patí….
 Aquest esport es practica sobre una tabla de fusta d’entre 7 a 12 làmines, 2 eixos de metall i unes rodes de poliuretà de 50 a 60 mm amb rodaments de 6 o 7 boles.

Hi ha 2 modalitats: street o park

Street, és fa al carrer en un lloc anomenat “spot”. S’utilitza mobiliari urbà, i per tant és il·legal, tanmateix hi ha llocs, com per exemple Barcelona al Macba, que si que et deixen fer skate darrere en unes grades d’un metre i mig cada una.

Park ,es fa als skateparks a on fan mòduls i rampes on tu pugues botar. Hi han tres tipus:


-Fusta, aquest és de fusta es el mitjà perquè hi ha alguns problemes, com que quan és de nit agafa humitat i s’esvara o que si va algú en ganes de fer mal li fa forats fins trencar la rampa, mòdul …


-Metall, és de metall però és el pitjor de tots, fa molt de soroll és de plegar i desmuntar, s’esvara sense humitat.


-Ceràmica, aquest és de ceràmica i per tant és el millor de tots perquè sols te una cosa roina. Quan plou això és una piscina perquè hi ha que no hi tenen andrones per a que l’aigua se’n vaja. 


Aquest és l’esport més barat en relació gama alta, que vull dir amb açò? que si vols un skate bo i no del decathlon et costa més de 100 euros .


Hi ha una altra modalitat que es diu fingerboard aquest tracta del mateix però amb els dits.

Teo 1r ESO B

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Aprendre anglés amb cançons subtitulades

Relativitat vs. quàntica