MALTRACTAMENT ANIMAL. MALA OPCIÓ

 


He decidit elegir el tema del maltractament animal perqué encara que estem  al S. XXI seguixen donant-se casos diaris. Aquest maltractament s´hi pot donar de diverses formes tant siga amb palisses, baralles, abandonaments, festes tradicionals, tràfic, caça furtiva o esports.

Anant per parts començaré a exposar els tipus més habituals com són els abandonaments. Hi ha molta gent que decidix comprar un animal perqué li fa gràcia o decideix regalar-lo als fills per nadal o aniversaris, el problema ve quan després d´un temps s´adonen  que un animal és una responsabilitat (Qui té animals no té vacances), aleshores començen a augmentar els casos de abandonament ja que la gent no té consciència i prefereix anar-se´n de vacances amb tota la família excloent els animals perqué son una responsabilitat molt gran que no volen acatar, açò provoca que els animals, en especial els gossos i gats, provoquen una superpoblació a les protectores o caneres i que a la força s´hagen de sacrificar per un desig frustrat d´unes persones incoherents, sense ànima i irresponsables, (Un animal no és una joguina). Els animals tenen sentiments i abandonar-los se’ls fa molt dolorós ja que per a ells els seus amos són el seu món i al deixar-los tirats al carrer es com que el seu món s’enderroca per segons, ells no entenen què està passant, què és el que han fet malament en la seua vida per a meréixer aquesta situació, a més els problemes que es causen no tan sols afecten al animal sinó que també afecten a la societat, ja que és un problema que obliga a moltes persones a sensibilitzar-se en el tema e invertir el seu temps diners i esforços, (Quants més abandonaments s´hi produixquen més esforços es necessiten per a solventar aquest problema).

D´altra banda tenim també el maltractament animal ja siga físic o psicològic donat per diversos factors com poden ser les baralles de animals remunerades on es paga per a que dos animals s´enfronten fins a la mort d´un d´ells.

Casos també habituals es que es donen son les pallisses sense raó tan sols pel gust de pegar, hi ha gent que es més salvatge que els propis animals, i gaudix fent-los mal contínuament, com a conseqüència provoca que al cap del temps els animals acaben malferits, fracturats, dessagnats internament o fins i tot morts.

Passem al tema de compra i tràfic d´animals on també participen els interessos econòmics, la gent compra animals a les tendes a preus elevats perqué busquen exclusivament una raça de gos o gat quan en les caneres i protectores estan matant-los perquè hi ha superpoblaciò. És un poca vergonya comprar un gos o un gat i deixar morir a molts altres. La compra d´animals provoca que els criadors exploten les femelles obligant-les a mantenir relacions sexuals lligades  d´on passen hores i fins i tot dies per  aconseguir obtindre la seua reproducció comercial.  Aquestes gosses a nivell psicològic i físic acaben tan destrossades i no són incapaços de tornar mai a ser la mateixa, conten que aquestes reproduccions es produixen tantes voltes reiterades com siga possible, és a dir, a cada vegada que la gossa passa el cel l´emparellen, moltes d´elles arriben fins l’extenuació anatòmica del animal.    

Si parlem del tràfic il·legal d´ una banda és important remarcar la caça furtiva (caçar animals per obtindre materials d´ells com pells o marfil), animals com les foques, rinoceronts, elefants d´entre altres s´exposen a un perill d´extinció altra vegada a causa d´interessos econòmics. Aquesta caça és una caça salvatge i violenta on els animals han de lluitar per la seua pròpia supervivència, molts d´ells acaben escorxats, dessagnats o en el “millor” dels casos, morts.

D´altra banda respecte al tràfic il·legal també ens podem referir a la circulació d´animals sobretot exòtics. En països com la Xina, Índia, Tailàndia o Indonèsia es on es donen els casos més elevats d´aquest tipus de maltractament. Aquestos països són punts importants de venda d´animals que majoritàriament es troben engabiats i en condicions pèssimes. Els animals d´estos països paguen condemna sense haver fet res mal. Són animals que s´han tret del seu hàbitat per a consentir a persones capritxoses i avorrides que van d´amants dels animals i en realitat son un càncer per a la societat.

Parlant del esports podem incloure la caça d´on diferenciem dos parts; la primera la part del animal caçat on perilla fonamentalment l´existència de algunes especies que acaben desapareixent. A més moltes vegades els tirs que es disparen no acaben de matar al animal i aquestos es queden amb un dolor innecessari sense acabar de ser abatuts açò obliga als animals a tindre una mort lenta i dolorosa que és precedida per una llarga angoixa. La segona part és la de l’animal que caça (gos caçador) que quan deixa de fer la seua funció en diverses ocasions acaba abandonat, penjat del coll a un arbre, o amb un tir al cap ja que per als caçadors el gos no es una vida sinó una ferramenta de feina.

Per últim, però no menys important, passem a les “tradicions o festes populars” sobretot espanyoles com la tauromaquia, on es gaudix a costa del sofriment animal. En aquestes corregudes de bous els animals són martiritzats fins a la mort. Des  que els crien ja estan condemnats a un homicidi segur i agonitzant. Per a poder fer la “correguda” els bous passen per una sèrie de processos on son torturats abans d’eixir a l´arena amb contínues pallisses donades amb sacs d´arena fins quedar derrenglats i on els donen purgants que els causen diarrees sanguinolentes que els cremen els intestins, a més de punxar-los els pulmons per a que no correguen tant. 

Com a conclusió he de afegir que qualsevol tipus de maltractament animal no és mai justificable i per tant no es pot consentir baix ninguna circumstància, ja que com hem dit no és tan sols un problema que afecte al món animal sinó que també és un factor social que a llarg termini acaba afectant a la vida personal, una persona que és cruel amb els animals també ho serà amb les persones que conviu.

                                                                                                                           Lucia

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Aprendre anglés amb cançons subtitulades

Relativitat vs. quàntica