DE L'INSTITUT ALS AJUNTAMENTS DES DE LA TOPONÍMIA

 


 L'alumnat de 1r d'ESO de l'IES Manuel Sanchis Guarner portem treballant des del mes d'octubre en un projecte al voltant dels topònims. El propòsit és realitzar un treball sobre el nom dels llocs més o menys importants, emblemàtics o històrics dels nostres pobles.


 A través d'un dossier que explica que és la toponímia, les seues parts i alguns consells hem estat investigant sobre l'origen de certs noms que ens ajuden a identificar llocs dels pobles com carrers, edificis, partides...


El projecte va ser proposat pel professorat que impartix l'àmbit sociolingüístic de 1r ESO. Hem treballat sobre  els següents pobles: Castelló de Rugat, Rugat, Aielo de Rugat, Montitxelvo, Terrateig, Otos, Rafol de Salem, Llutxent, Benicolet i la Pobla del Duc. 

La iniciativa va ser plantejada per a penjar-se en les pàgines web dels ajuntaments dels pobles anteriorment anomenats. 

Per a donar a conéixer el projecte, amb participació de l'alumnat es va aconseguir fer un vídeo promocional, amb la col·laboració del departament d'Informàtica, amb el qual es dona a conéixer el projecte elaborat . A més, des de l'àrea de Plàstica, s'ha elaborat un logotip que identifica cada treball.

 Prompte ho podreu vore tot ací mateix o en els webs dels ajuntaments esmentats.

                                                                                                   Equip de redacció de 1r d'ESO

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Aprendre anglés amb cançons subtitulades

Relativitat vs. quàntica