EL MAL ÚS DE L'AIGUA

 

 


L'aigua, com és evident, és un element principal per a la vida i que tot el món necessita, perquè si no la consumírem, moriríem. Existeix l'aigua dolça i l'aigua salada, la que tots beguem és la dolça, la que menys hi ha al món, al planeta, hi ha un 97,5% d'aigua salada, moltíssima. Però aquesta no la podem beure, ja que pot generar infeccions, malalties, etc.

I a més a més, no la podem desanilitzar i convertir-la en aigua dolça, perquè costa molts diners, energia i temps. Aleshores, com hi ha un 97,5% d'aigua salada, hi haurà un 2,5% d'aigua dolça, una quantitat molt poca per a repartir per tot el planeta.

 Però això no és tot, d'aquest 2,5% d'aigua dolça al planeta, aproximadament un 20%  es pot beure. Aleshores, solament tenim un 0,5% d'aigua que es pot beure al planeta, i ací és quan ve el problema, i és que la gent, la majoria de la gent, malgasta l'aigua sense donar-se compte, o també ho fan intencionadament.

 En la meva opinió, com és obvi, és una cosa que s'ha de  tractar d'evitar el màxim possible, perquè sinó, ens quedarem sense aigua. Aquest cas de malgast d'aigua, es basa per exemple en deixar-se l'aixeta de l'aigua encesa durant molt de temps a cases, instituts, bars, etc. Deixar-se la banyera en marxa sense estar gastant-la, esperar a que ixca l'aigua calenta, no usar un got per a llavar-se les dents i infinits casos més.

 Encara que no ho cregau, estem desperdiciant aigua constantment per eixes xicotetes coses que   pareix que no tinguen importància, però si en tenen, tenen tanta que si seguim malgastant-ne, ens quedarem amb un gran problema

 La meva opinió és que algun dia, prompte o tard, ens quedarem sense aigua al planeta, de fet, ja s'han començat a donar casos.  Les maneres d'obtindre aigua són quan plou, quan es derreteix el gel o la desalinització. Però tampoc obtenim tanta aigua d'aquestes maneres, així que hem de cuidar l'aigua.

                                                                                                             Joel

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Aprendre anglés amb cançons subtitulades

Relativitat vs. quàntica